НОВИНИ с. Святопетрiвське

Планы по развитию села, обсуждение событий
старожил
Юрий
Сообщений: 488
БХ 5В
2791 день назад
и нужен фасилитатор. кто не знает что это - википедия

чтобы не получилось базара.

так что Ирина (Irisha) ищите громкоговоритель.

предварительно буду
Не ХоЧеШь, ЧтОбЫ тЕбЕ вРаЛи - Не ЗаДаВаЙ лИшНиХ вОпРоСоВ
старожил
_МУТАБОР_
Сообщений: 2601
ЛУ 4
2615 дней назад
Pippo:

предлагаю прийти и тем , кто против "активистов". лично я больше доверяю не демагогам красиво говорящим, а людям что то конкретно делающим и строящим.

А можно поименно "Активистов"?
старожил
Pippo
Сообщений: 572
ТШ 9
2275 дней назад
_МУТАБОР_,

простите, а почему Вы решили , что я их знаю?
старожил
Irisha
Сообщений: 4540
ТШ 4
1826 дней назад
_МУТАБОР_:
А можно поименно "Активистов"?

Юра, приходи познакомишься ))

юрий:
потом зарубали проект строительства новой поликлиники
а у Вас есть документы, подтверждающие, что поликлинику планировали строить? Если есть, пожалуйста, прихватите их с собой на встречу завтра
Редактировалось: 1 раз (Последний: 4 сентября 2015 в 19:20)
старожил
юрий
Сообщений: 92
2817 дней назад
Irisha:

_МУТАБОР_:
А можно поименно "Активистов"?

Юра, приходи познакомишься ))

юрий:
потом зарубали проект строительства новой поликлиники
а у Вас есть документы, подтверждающие, что поликлинику планировали строить? Если есть, пожалуйста, прихватите их с собой на встречу завтра
Документы есть у активистов, просто им сильно ненравилась сама идея строиетельства этого дома.
А нащет завтрашней встречи быть не смогу, много работы.
старожил
Irisha
Сообщений: 4540
ТШ 4
1826 дней назад
юрий:



А нащет завтрашней встречи быть не смогу...

Что и требовалось доказать. .. на форуме писать - это не мешки ворочать,а прийти вслух и в лицо сказать - здесь пас...
При большом желании минут 30 найти всегда можно
Редактировалось: 1 раз (Последний: 4 сентября 2015 в 20:19)
старожил
юрий
Сообщений: 92
2817 дней назад
Irisha:

юрий:



А нащет завтрашней встречи быть не смогу...

Что и требовалось доказать. .. на форуме писать - это не мешки ворочать,а прийти вслух и в лицо сказать - здесь пас...
При большом желании минут 30 найти всегда можно

Ну да метнутнтся из броварского района и назд, это ждело 30-ти минут.
Администратор
Админ
Сообщений: 4835
30 дней назад
Seadog1ua:

По поводу фармзавода. Недалеко от Петровского находится логистический центр бывшего Фалби - видимо разговор идет о нем. Если там что-то и сделают, то это будет максимум фасовка препаратов из bulk- для другого там нет инфраструктуры, если даже представить, что что-то планируется из серии производства. Территория там очень небольшая.
GMP стандарт весьма жесткий, как в плане стандарта, так и в плане контроля за его соблюдением. Поэтому я бы не сомневался в экологии smile

ПРОТОКОЛ ГРОМАДСЬКИХ СЛУХАНЬ ПРОЕКТУ МІСТОБУДІВНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ “ДЕТАЛЬНОГО ПЛАНУ ТЕРИТОРІЇ ВИРОБНИЧОГО КОМПЛЕКСУ В С. ПЕТРІВСЬКЕ КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ” РОЗРОБЛЕНИЙ ДП “УКРНДПІЦИВІЛЬБУД" У 2015 РОЦІ

17липня 2015 року с. Петрівське

Учасники громадських слухань члени територіальної громади с. Петрівське в кількості 10 чол. (список – у додатку № 1 та № 2 на 2- х аркушах до цього протоколу), та присутні. Зареєструвалось 14 чол..

Присутні:
Предстаники ТОВ “ЄВРО ФАРМА ІНТЕРНЕШНЛ” - Змикало В.І., Червяков М.О., Волков В.О..
Представник ДП “УКРНДПІЦИВІЛЬБУД” – Краснолуцькка О.В.

Грмадські слухання розпочались об 14.00 годині 17 липня 2015 року у приміщенні Петрівської сільської ради за адресою Київська область, Києво-Святошинський район, с. Петрівське, вул. Красний Пахар, 2-Б.

5. Обговорення “Детального плану території виробничого комплексу в с. Петрівське Києво-Святошинського району Київської області”.

СЛУХАЛИ: Запольський Ю.І. запропонував по даному питанню заслухати представника ДП “УКРНДПІЦИВІЛЬБУД” – Краснолуцьку О.В.

ВИСТУПИЛА : гр. Краснолуцька О.В. – представник ДП “УКРНДПІЦИВІЛЬБУД” доповіла, що інститутом розроблено проект детального плану території виробничого комплексу на земельній ділянці загальною площею 3,7369 га, що розташована в с. Петрівське по вул. Петропавлівська, 1. Даним проектом передбачено розміщення виробничого комплексу підприємства з виготовлення готових лікарських форм, що відноситься до 5 класу за санітарною класифікацією із захисною зоною 50 м. Межа санітарно-захисної зони підприємства, для якого розробляється містобудівна документація, повністю розташована в межах функціональної зони за генеральним планом, де передбачено розташування споріднених за санітарною класифікацією підприємства. На даній території планується розміщення виробничого блоку висота якого до 8 метрів та складського блоку висотою не більше 14 метрів. Офісна будівля прибудована до виробничо-складської висотою не більше 3 поверхів. На даній території запроектовано влаштування двох окремих систем водопостачання на господарсько-питні та протипожежні потреби території підприємства, від свердловин, що проектуються в межах ділянки. Схему кананлізування прийнято наступну: господарсько-побутові стоки від підприємства самопливними мережами надходять до КНС, що проектується в межах ділянки, звідки за допомогою двох труб напірного коллектору перекачуються до мереж господарського побутової каналізації м. Києва. Містобудівною документацією прийнята розрахункова кількість працюючих на території складе 250 осіб. Виробництво передбачається вести в дві зміни. Найбільша працююча зміна 130 осіб.

Гр. Запольський Ю.І. запропонував заслухати представників ТОВ “ЄВРО ФАРМА ІНТЕРНЕШНЛ” а потім всі бажаючі зможуть задати запитання.

Виступив: гр. Червяков М.О. – повідомив що на даній території планується розміщення виробничого комплексу з фасування лікарських препаратів. Термін будівництва даного комплексу планується на 3-4 роки. Виробництво має відповідати всім як українським так міжнародним нормам та стандартам, оскільки в іншому випадку не дадуть дозволу на продаж вказаних препаратів.

Гр. Чайка С.М. запитала. Куди має скидатись побутова каналізація?

Гр. Червяков М. О. – пояснив, що каналізація має бути централізована зі скиданням до мереж господарського побутової каналізації м. Києва. Звичайно без технічних умов на каналізування даний об’єкт не буде будуватись та працювати.

Гр. Запольський Ю.І. – додав, що на даний час в райдержадміністрації розглядається схема будівництва каналізаційних колекторів та схема централізованого водопостачання району, якою передбачено будівництво колектору до с. Чайки.

Гр. Дворачок Б.С. – повідомив, що дійсно дані схеми на разі розглядаються. Районна рада має виділити кошти на початок будівництва даних об’єктів, оскільки це питання є наболілим.

Гр. Іващук Р.Г. – запитав. Звідки Ви будете брати електроенергію?

Гр. Червяков М. О. – пояснив, що електропостачання має здійснюватись від Тарасівської підстанції.

Гр. Запольський Ю.І. – запитав. Чи будуть ще запитання? Запитань не надійшло. Запропонував перейти до розгляду пропозицій та заяв, що надійшли у письмовому вигляді на адресу Петрівської сільської ради стосовно даного проекту. За час від подання оголошення про проведення громадських слухань на адресу сільської ради надійшла пропозиція до детального плану від гр. Калашнікова Р.В. за підписами 105 громадян в якій йдеться:

У зв’язку з оголошенням в газеті «Новий День», розміщеного Петрівською сільською радою про початок розгляду та врахування пропозицій громадськості у проекті «Детального планування території виробничого комплексу на площі 3,7369 га по вул. Петропавлівська, 1в, с. Петрівеьке Києво-Святошинеькоро району Київської області», просимо надати відповідь, а саме:

- коли були внесені зміни до діючого Генерального плану с. Петрівеьке стосовно зазначеної вище території;

- коли проходили громадські слухання щодо внесення змін, коли та в яких ЗМІ розміщені оголошення про початок розробки відповідної містобудівної документації; про проведення громадських слухань; про результати розгляду пропозицій громадськості;

- в якому ЗМІ надруковане оголошення про початок розробки зазначеного вище детального плану території.

А також, керуючись ч. 7 ст. 21 ЗУ « Про регулювання містобудівної діяльності» надаємо наступні пропозиції:

Так як в нас відсутня інформація щодо відповідності обговорюваного детального плану території Генеральному плану с. Петрівське, громада, що нижче підписалася категорично проти будівництва будь-якого шкідливого виробництва по вул. Петропавлівська, 1в, с. Петрівське Києво- Святошинського району Київської області, зокрема хімічного, фармацевтичного тощо.

Надаємо обґрунтування відповідно до ч. 6 ст. 21 ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності»:

Хіміко-фармацевтична промисловість є значним забрудником довкілля так як виробляє лікарські засоби — медикаменти синтетичні, з рослинної і тваринної сировини, антибіотики, вакцини, сироватки, дезинфікуючі засоби та ін.

Людський організм пристосований дихати тільки чистим повітрям і не здатний адаптуватися до забрудненого повітряному середовищі особливо поблизу шкідливого виробництва, про що свідчать показники захворюваності та смертності. Хімічне забруднення води являє собою зміну природних хімічних властивостей води за рахунок збільшення вмісту в ній шкідливих домішок як неорганічної (мінеральні солі, кислоти, луги, глинисті частки), так і органічної природи (нафта й нафтопродукти, органічні залишки, поверхнево-активні речовини, пестициди).

Найбільшу небезпеку для довкілля і здоров'я людини становлять такі хімічні сполуки, як окиси сірки, азоту, бензапірен, аміак, сполуки хлору, фтору, сірководень, вуглеводні, окиси вуглецю, сполуки важких металів тощо. Майже у всіх відходах найрізноманітнішого походження знаходяться важкі метали, забруднення якими істотно погіршило біогеохімічну ситуацію в біосфері. Забруднення важкими металами спричиняє відчутне погіршення умов існування і здоров'я людини. Особливо токсичними для неї є хром, миш'як, нікель, свинець, молібден, кадмій, ртуть, талій.

На всіх стадіях виробництва, транспортування, зберігання та утилізації хімічні елементи забруднюють навколишнє середовище. Вони проникають у водойми, де проходячи через трофічні ланки, накопичуються в рибі та інших водних організмах. Річки переносять їх в інші регіони, де вони отруюють ґрунти, джерела питної води, моря, рослин і тварин. Птахи, ссавці, риби та комахи гинуть під час застосування на полях, особливо при їх внесенні за допомогою авіації. Людина завершує цикл отруєння, страждаючи від своїх невиважених дій.

Безпосередній вплив на людину полягає в ураженні та зміні функцій печінки, центральної нервової, серцево-судинної та дихальної систем. Шкідливі хімічні викиди негативно впливають на репродуктивну функцію людини. Дуже вразливі до їх дії діти. При споживанні продуктів із залишками шкідливих хімічних елементів та забрудненої питної води вони накопичуються в організмі, що призводить до появи різноманітних захворювань, включаючи онкологічні.

Згідно ст. З Конституції України, Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави ми, мешканці с. Петрівське, які проживають в безпосередній близькості до проектуємого шкідливого виробництва категорично проти такого будівництва та вимагаємо Петрівську сільську раду врахувати(в подальшому враховувати) побажання громади в своїй роботі.

У разі ігнорування вами наших законних вимог змушені будемо звернутися до суду, до правоохоронних органів, до Омбудсмена тощо.

Гр. Савустьян В.С. - запропонував взяти до відома звернення громадян.

Гр. Червяков М.О. – поянив, що дане виробництво є нешкідливим та ніяких викидів шкідливих речовин в атмосферу не буде.

Гр. Дворачок Б.С. – запропонував створити комісію у складі 11 чоловік з нагляду за вказаним будівництвом, склад якої затвердити на сесії сільської ради. Дана пропозиція була підтримана всіма присутніми.

Гр. Запольський Ю.І. запропонував погодити проект детального плану території виробничого комплексу в с. Петрівське Києво-Святошинського району Київської області при умові, що будуть витримані санітарно-епідеміологічні, екологічні та інші норми і стандарти, які діють на території України та запитав. Які будуть пропозиції з даного питання? Пропозицій не надійшло.

ГОЛОСУВАЛИ:
“За” - 7 ;
“Проти” - 0 ;
“Утримались” - 3 ;
“Не голосували” - 0 ;
“Всього було присутніх жителів під час голосування” - 10 ;

УХВАЛИЛИ: погодити проект детального плану території виробничого комплексу в с. Петрівське Києво-Святошинського району Київської області, розроблений ДП “УКРНДПІЦИВІЛЬБУД” у 2015 році, при умові, що будуть витримані санітарно-епідеміологічні, екологічні та інші норми і стандарти, які діють на території України.

Протокол оформлено у чотирьох примірниках по 6 аркушів.

Головуючий громадських слухань Ю.І. Запольський
Секретар громадських слухань Г.І. Малихіна

Полный протокол тут: http://petrivske.org.ua/officially.aspx
Редактировалось: 1 раз (Последний: 6 сентября 2015 в 18:00)
Отримати бонус за покупки в MoYo, Stylus, Yakaboo, Aliexpress, Rentalcars, WineTime... http://pkvartal.com/moneysave
старожил
Prime
Сообщений: 117
БХ 11
2088 дней назад
Я еще раз вас уверяю, вся эта вода, по поводу чистого воздуха, прав человека и т.д. - абсолютно здесь не применима.
Я работаю на одном из фарм. Предприятий.
Не бывает загрязнения окружающей среды от работы таких заводов. Точно так же как не бывает загрязнения канализационных отходов от такого производства. Иначе бы уже весь Киев поумирал от загрязнений))
При наличии конкретных вопросов, могу дать конкретные ответы.
П.С. Работаю не в той компании, которая стройку затеяла.
Нет ничего невозможного…
старожил
Павел Б.
Сообщений: 410
ЛУ 10А
2338 дней назад
еще бы генплан увидеть...
Такое производство имеет дело со спиртом а это взрывоопасно. Спирт идет под строгую учетность и бівает, что делают у себя спиртохранилища... главное, чтоб не дай бог не бабахнуло потом как в Китае :)
Все гениальное - просто!
старожил
gmenka
Сообщений: 564
БХ 1Б
2298 дней назад
А где эта улица находится? Это хоть не напротив ПК?
старожил
Irisha
Сообщений: 4540
ТШ 4
1826 дней назад
юрий:
активисты, ... зарубали проект строительства новой поликлиники
о строительстве поликлинике речи, к сожалению, даже не велось - как видно из письма, застройщик имел намерение предоставить помещение под амбулаторию.



Но, во-первых, амбулатория для населения с. Петровского с учетом всех новостроек - это уже не тот формат, а во-вторых, эта амбулатория должна была находиться в цокольном помещении, не думаю, что врачи вприпрыжку побежали бы туда на работу
Редактировалось: 2 раза (Последний: 7 сентября 2015 в 12:11)
Администратор
Админ
Сообщений: 4835
30 дней назад
Irisha:
Но, во-первых, амбулатория для населения с. Петровского с учетом всех новостроек - это уже не тот формат
Конечно, толку от нее мало для кучи молодых семей с маленькими детьми.

Irisha:
а во-вторых, эта амбулатория должна была находиться в цокольном помещении, не думаю, что врачи вприпрыжку побежали бы туда на работу
Дареному коню в зубы не смотрят. Даже в цокольном помещении - это однозначно лучше, чем полное отсутствие какого-либо помещения.
Отримати бонус за покупки в MoYo, Stylus, Yakaboo, Aliexpress, Rentalcars, WineTime... http://pkvartal.com/moneysave
старожил
Irisha
Сообщений: 4540
ТШ 4
1826 дней назад
Админ:
Дареному коню в зубы не смотрят. Даже в цокольном помещении - это однозначно лучше, чем полное отсутствие какого-либо помещения.
Саша, амбулатория на 3-5 врачей в селе уже есть, насколько я знаю, а нужна именно поликлиника и именно этого пытаются добиться активисты - чтобы на паевые деньги застройщиков построили поликлинику, садики и школы государственной собственности
а насчет работы в цоколе я написала, потому что знаю, чем это чревато - во-первых, это практически постоянно искусственной освещение, что отражается на зрении, во-вторых, это холодный пол, что отражается на здоровье всего организма (у меня папа друзей работал в таком помещении, потом моя мама, поэтому знаю не по наслышке о печальных последствиях)
Редактировалось: 2 раза (Последний: 7 сентября 2015 в 12:20)
старожил
_МУТАБОР_
Сообщений: 2601
ЛУ 4
2615 дней назад
Irisha:
на паевые деньги застройщиков
Это что за чудо такое???
старожил
Corba
Сообщений: 1113
ЛУ 4А
1873 дня назад
_МУТАБОР_:
Это что за чудо такое???
А, это вы как менеджер интересуетесь или как жилец?
старожил
Олег
Сообщений: 296
ТШ 1
999 дней назад
_МУТАБОР_:

Это что за чудо такое???

Речь идет о необходимости выполнения статьи 40 Закона Украины "О регулировании градостроительной деятельности".
Редактировалось: 1 раз (Последний: 7 сентября 2015 в 16:20)
Модератор
anymа
Сообщений: 10554
БХ 9Б
825 дней назад
ну в общем новость или нет, но сообщаю:
в Петровском из заметных изменений:
- убрали мусорники такие как были у нас, как минимум на одном из подъездов к школе. Петровское не захотело или не потянуло обслуживание таких контейнеров
- нарисовали новую разметку по улице Петровского и добавили кучу пешеходных переходов, также ярко и заново их нарисовав. (ин е только по Петровского, а и в боковых, но я далеко не ездила)
- поставили светофор на перекрестке к Форе и к почте, напротив Отчего дома
- улучшили школьный стадион, как мне показалось, может уже давно правда. там появилась беговая дорожка и мусорнички. (сидения для болельщиков уже были, поэтому не пишу про них)
- за Форой убрали цирк и на месте перед стройкой, на Тепличной разбили скверик! с новыми деревьями и лавочками. Близко и днем пока не рассматривала, попробую в субботу нафотографировать.
- в целом покрашено, убрано и красиво
(чтобы избежать бурных обсуждений, то все это вроде как сделано еще задолго до предвыборной компании, не знаю кем, просто только сейчас вспомнила и написала про это)
Администратор
Админ
Сообщений: 4835
30 дней назад


Редактировалось: 1 раз (Последний: 12 октября 2015 в 23:10)
Отримати бонус за покупки в MoYo, Stylus, Yakaboo, Aliexpress, Rentalcars, WineTime... http://pkvartal.com/moneysave
старожил
Andrey_BH_5V
Сообщений: 259
БХ 5В
2539 дней назад
т.е. осталось сельсовету найти стройматериалы?
|
Перейти на форум:
Быстрый ответ
У вас нет прав, чтобы писать на форуме.
Найти на сайте: параметры поиска