Страхование

Страницы: Первая Предыдущая 1 2
Администратор
Админ
Сообщений: 4835
50 дней назад
Оформить ДТП в «три клика»: теперь это возможно c электронным европротоколом

Количество украинских автомобилистов, которые уже оценили удобство использования европротокола, растет буквально на глазах: по итогам 7 мес. 2017 количество требований о возмещении ущерба, урегулированных при помощи европротокола, увеличилось почти на 60%.

Если посмотреть на динамику использования европротокола за более длительный период, то статистика еще более впечатляющая: за четыре последних года (с 2013 по 2016 год включительно) общее количество европротоколов, оформленных за год, выросло в 3,2 раза, общая сумма выплат по ним - в 5,4 раза, размер средней выплаты – в 1,7 раза.

Мы отчетливо видим, как растет доверие украинцев к этому способу оформления ДТП. В некоторых из европейских стран при помощи европротокола урегулируется более 50% аварий, а полиция не только не выезжает на небольшие ДТП, но может даже и оштрафовать автомобилиста за ее вызов в подпадающий под «европротокол» случай. И хоть пока мы отстаем от стран Европы – тенденция в Украине очень позитивная.


https://blogs.korrespondent.net/blog/business/3894871/
Редактировалось: 1 раз (Последний: 30 июля 2018 в 19:40)
Отримати бонус за покупки в MoYo, Stylus, Yakaboo, Aliexpress, Rentalcars, WineTime... http://pkvartal.com/moneysave
бывалый
agent_anna
Сообщений: 22
БХ 5В
1654 дня назад
Добавлю только, что
"Європротоколом можна скористатися при умовах, коли:

- відсутні травмовані (загиблі) люди,

- водії-учасники ДТП мають поліси автоцивільної відповідальності,

- наявна згода водіїв транспортних засобів - учасників ДТП щодо її обставин,

- у водіїв відсутні ознаки алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів.

У разі невиконання хоча б однієї з зазначених умов, виклик відповідного підрозділу Національної поліції для оформлення ДТП є обов’язковим."Добавлено спустя 3 минуты"-" Важливо пам’ятати, що при оформленні Європротоколу страхове відшкодування є додатково лімітованим. Зараз, відповідно до Розпорядження Нацкомфінпослуг від 29.12.2016 №3471, такий ліміт складає 50 000 грн.

"++" Якщо водії скористались Європротоколом (незалежно від його форми), то вони:

- мають право залишити місце ДТП,

- звільняються від адміністративної відповідальності, передбаченої за спричинення ДТП,
бывалый
agent_anna
Сообщений: 22
БХ 5В
1654 дня назад
Переоформлення поліса ОСЦПВ здійснюється в наступних випадках (безкоштовно):

- заміна державного номера транспортного засобу (без зміни місця реєстрації ТЗ);
- зміна адреси страхувальника:
- фізична особа - прописка;
- юридична особа - юридична адреса.
- зміна назви юридичної особи;
- зміна прізвища/імені/по-батькові фізичної особи (підтверджені документально);
- виправлення помилки в полісі, виявленої після сплати страхової премії та після початку дії поліса, якщо дана помилка не впливає на страхову премію і не стосується строків дії поліса (наприклад, виявлення помилки у відображенні VIN коду; прізвищі/імені страхувальника)
- зміна серії та номеру посвідчення водія.

Якщо Ви випадково втратили свій поліс, можна виписати дублікат (безкоштовно)
Посетитель
Ninosila
Сообщений: 1
2007 дней назад
Спасибо за рекомендации
бывалый
agent_anna
Сообщений: 22
БХ 5В
1654 дня назад
Президиум МТСБУ 09.08.2018 принял решение о нецелесообразности централизованной печати стикеров и дал право Страховщикам после использования всех ранее напечатанных бланков изготавливать их самостоятельно.
Обязательное условие – стикер должен содержать 6 необходимых разделов: номер полиса, гос.№ ТС, дату окончания действия полиса ОСГПО (дійсний до), наименование и телефон Страховщика, дополнительная информация.
Так что не удивляйтесь, если вам теперь с полисом будут давать не привычный зеленый стикер на спецбумаге, а обычный док)
всем хорошей дороги! вовремя оформляйте страховки)
бывалый
agent_anna
Сообщений: 22
БХ 5В
1654 дня назад
21 вересня 2019 року набирає чинності розпорядження Нацкомфінпослуг «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів з питань обов´язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів».
Збільшуються на 30% страхові суми: за шкоду, заподіяну майну потерпілих, – до 130 тис. грн.; за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю потерпілих, – до 260 тис. грн.
Важливо: ціна полісу буде залежить не від місця реєстрації транспортного засобу, а від місця реєстрації власника транспортного засобу (фізичної особи). Це гарна новина для тих, в кого була прописка у ПК, але київська реєстрація авто: відтепер страховка замість 1382 грн буде коштувати 622 грн.
Перейти на форум:
Страницы: Первая Предыдущая 1 2
Быстрый ответ
У вас нет прав, чтобы писать на форуме.
Найти на сайте: параметры поиска