Альтернативная энергетика

Солнечные панели, гелеосистемы, ветрогенераторы и прочее
Страницы: Первая Предыдущая 1 2 3 4
Администратор
Админ
Сообщений: 4835
52 дня назад
Коллектор для отопления дома из металлических пивных банок

https://www.youtube.com/watch?v=QVnkGCF2D2E
Отримати бонус за покупки в MoYo, Stylus, Yakaboo, Aliexpress, Rentalcars, WineTime... http://pkvartal.com/moneysave
Администратор
Админ
Сообщений: 4835
52 дня назад
В Калифорнии - исторический день: штат стал первым в США, где крыши всех новых домов строители должны оборудовать солнечными панелями. Об этом со ссылкой на решение местной энергетической комисии пишет агентство Reuters.

"За" такое ноу-хау чиновники проголосовали единогласно.

Таким образом, с 1 января 2020 года каждый новый дом высотой до трех этажей должен быть оснащен на крыше солнечными панелями.


http://news.liga.net/world/news/v-ssha-vpervye-obyazali-stavit-solnechnye-paneli-na-domah-shtata
Отримати бонус за покупки в MoYo, Stylus, Yakaboo, Aliexpress, Rentalcars, WineTime... http://pkvartal.com/moneysave
старожил
Виктор
Сообщений: 86
БХ 9Б
990 дней назад
нам до такого ещё далеко
Посетитель
clavik
Сообщений: 5
Святошинский р-н
1972 дня назад
Это точно, нам до такого еще очень далеко. А нам бы солнечные батареи не помешали бы.
Администратор
Админ
Сообщений: 4835
52 дня назад
«Поправка 24» і домашні сонячні станції — роз'яснення та інструкція з виживання від Greencubator

25 квітня Верховна Рада України підтримала у другому читанні законопроект № 8449-д, що мав би забезпечити конкурентні умови виробництва електроенергії з альтернативних джерел. Закон розроблявся перш за все для регулювання роботи великих виробників електроенергії з ВДЕ. Натомість деякі внесені поправки унеможливлять розвиток домашніх сонячних станцій і негативно вплинуть на розвиток розподіленої генерації в Україні в цілому. Адже фундаментом глобального переходу до «зеленої» енергетики є принцип 3D: Decentralization, Decarbonization, Digitalization. Один з них, децентралізацію, український парламент суттєво підкосив.

Про що йдеться

«Поправка 24», напевно, стане загальною назвою для всіх законодавчих норм, що блокують розвиток генерації з ВДЕ, аргументуючи це «благими намірами». Норма закону вимагає, щоб сонячні електростанції домогосподарств, що отримують «зелений тариф», були розташовані винятково на дахах та/або фасадах будівель та інших капітальних споруд.

На практиці це означає, що мало хто з українців зможе встановити собі станцію понад 10 кВт (при дозволеній максимальній потужності домашньої СЕС 30 кВт), оскільки дахові конструкції приватних будинків здебільшого просто не вмістять потужніші конструкції. Законом, щоправда, максимальна потужність збільшена до 50 кВт, що є кроком на зустріч розвитку домашньої генерації, але за умови дії заборони на наземні станції ця норма втрачає свій позитивний ефект.

Суто технічна примітка: щоб розмістити сонячну електростанцію потужністю 30 кВт потрібно від 200 м2. Чи в багатьох українців ми бачили дах будинку із такою площею? Тому норма про збільшення потужності для домогосподарства до 50 кВт дуже нагадує казку про лисицю й журавля — формально запропоноване «покращення» на практиці не можна використати.
Навіщо затвердили поправку?

Треба зазначити, що в законопроекті є і досить прогресивні норми щодо підтримки і розвитку великої генерації. Зокрема, спрощується процедура встановлення малих станцій потужністю до 150 кВт для бізнесу, що може призвести до появи нового класу проз'юмерів серед бізнесу.

Але ключова помилка, на думку експертів, полягає в тому, що законодавець спробував одним нормативним актом врегулювати і малу, і велику генерацію. При цьому, приділивши останній увагу за «залишковим принципом». Так, упорядкування проведення цінових «зелених» аукціонів значно пришвидшить модернізацію всієї галузі. Однак, в законі залишається велика кількість протиріч, зокрема стосовно малої генерації, що може негативно вплинути на її розвиток.

Втім, поправка 24 стосується іншої сфери, а саме, малої домашньої генерації енергії від СЕС. Аргументація авторів поправки (ініціатором нововведення є народний депутат Олександр Домбровський, Член депутатської фракції ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА»), полягає у боротьбі з недобросовісними власниками СЕС. Вже зафіксовано випадки, коли підприємці купують цілі вулиці у закинутих селах і підключають там гірлянди «домашніх» СЕС. Вони використовують інструмент для підтримки домашніх проз'юмерів щоб уникнути ліцензування. За нашими даними, поправку запропонувало Міністерство енергетики та вугільної промисловості і лише формально була внесена головою Комітету.

Втім, Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки слід було обговорити з експертами ринку альтернативні інструменти, які б не обмежували інтереси добросовісних власників СЕС. Не допустити зазначених вище зловживань можна зовсім іншими способами, а от карати всіх українців, що хочуть встановити сонячні електростанції за зловживання окремими індивідами — невірна та шкідлива практика. Розподілена мала генерація електроенергії з ВДЕ повинна розвиватися без штучних обмежень з боку держави, оскільки вона є необхідною складовою безвуглецевої «зеленої» економіки майбутнього.

Андрій Зінченко, співзасновник Greencubator, закликає об'єднуватися для ефективного захисту прав проз'юмерів
Статистика українських домашніх СЕС

За даними Держенергоефективності, на сьогодні 8850 українських сімей встановили домашні СЕСпотужністю до 30 КВт та інвестували в місцеву генерацію 180 млн євро. Майже 1400 домашніх СЕС з'явилися лише за I квартал 2019 року. І хоча попит на встановлення домашніх СЕС зростає в Україні постійно, ринок все ще дуже малий: зазначена цифра складає лише 0,1% від загальної кількості домогосподарств (всього їх 6,5 млн).

Власники домашніх СЕС — це звичайні громадяни України, що підтримують розподілену генерацією грошима зі своїх родинних бюджетів. Вони вже стали проз'юмерами, тобто, одночасно і споживачами, і виробниками електроенергії. Решту українців не потрібно позбавляти такої можливості, але саме це станеться зі вступом в силу поправки 24.
Що робити далі?

Отже, зміни до законопроекту № 8449-д, що різко обмежують можливість українців долучитись до розподіленої генерації електроенергії, затверджені. У випадку вступу їх в силу, українці не матимуть права встановлювати домашні електростанції на своїх приватних земельних ділянках. Нововведення грають на користь монополістам ринку, радують вугільне лобі й тішать застарілі обленерго.

Але є чимала кількість громадян, чиї права та законні інтереси постраждали від поправки 24. Ми закликаємо всіх долучитися до створення членської організації, що буде захищати інтереси малих виробників електроенергії, активних споживачів, проз'юмерів, адептів ВДЕ в Україні. Сформуємо єдиний спільний ресурс для впливу на органи влади, що визначають політику в сфері енергетики. І так, всі учасники будуть самі оплачувати діяльність своїми внесками. Напряму зацікавлені в протидії «поправці 24» та іншим подібним законам:

- майже 9000 власників вже встановлених домашніх СЕС;
- українці, які планують долучитися до розподіленої генерації з ВДЕ;
- працівники в бізнесах, що встановлюють домашні електростанції,
- а також працівники банків, що фінансують такі проекти, — вони втратили десятки тисяч клієнтів в угоду монопольним інтересам.

За енергетичні права доведеться боротися, а коли об'єднаються десятки й сотні тисяч свідомих споживачів — побачимо, на що вони здатні. Готових долучитися просимо залишати свої контакти в спеціальній формі.


https://greencubator.info/popravka-24-ses/
Отримати бонус за покупки в MoYo, Stylus, Yakaboo, Aliexpress, Rentalcars, WineTime... http://pkvartal.com/moneysave
Посетитель
Cawe
Сообщений: 1
Голосеевский р-н
1737 дней назад
Интересно, спасибо
Администратор
Админ
Сообщений: 4835
52 дня назад
К 2022 году на рынке солнечной энергетики появятся доступные по цене крышные солнечные панели с рекордным уровнем преобразования солнечного света в электричество – 29%. Такой показатель эффективности будет достигнут за счет пришедших из космической отрасли материала и концентрирующих солнечный свет линз. Швейцарская компания Insolight уже работает над коммерческой реализацией с минимизаций производственных затрат новой технологии двухмерного оптического микротрекинга.

Два года назад Insolight установила рекорд конверсии солнечного света в электричество в солнечных панелях, добившись в лабораторных условиях КПД 36%. При стандартизации для массового производства этот показатель пришлось понизить до 29%, но и это значительно более высокая производительность по сравнению с 17-19%, которую предлагают конкуренты, выпускающие стандартные кремниевые солнечные панели. Ожидается, что разница между лабораторной и коммерческой производительностью будет устранена позже, если панели с КПД в 29% получится выпускать с плановой низкой себестоимостью.

Модули Insolight уже были протестированы в реальных условиях в течение целого года на пилотной установке в Швейцарском технологическом институте в Лозанне (EPFL) и успешно выдержали тепловые перепады, зимние морозы и штормы.


https://ecotechnica.com.ua/energy/solntse/3935-nedorogaya-solnechnaya-panel-s-rekordnym-kpd-v-29-pojdet-v-serijnoe-proizvodstvo.html
Отримати бонус за покупки в MoYo, Stylus, Yakaboo, Aliexpress, Rentalcars, WineTime... http://pkvartal.com/moneysave
Администратор
Админ
Сообщений: 4835
52 дня назад
Суперконденсатор из красного кирпича. Как тебе такое, Илон Маск?

Доклад о работе и подробное описание химических процессов по превращению поверхности (и структуры) красных кирпичей в суперконденсаторы представлены в журнале Nature Communications. Если вкратце, то суть процесса превращения заключается в нанесении на поверхность кирпича проводящего полимера PEDOT. Волокнистая структура полимера способствует глубокому проникновению волокон внутрь кирпича и создаёт ёмкость для накопления ионов ― «ионную губку», как назвали обработанный кирпич учёные.

В ходе экспериментов было показано, что кирпич может заряжаться до 3 В за 10 секунд, и потом 10 минут питать зеленый светодиод. Система работала даже под водой. Кирпич-суперконденсатор выдержал 10 000 циклов заряда без значительного ухудшения свойств, потеряв на этом не больше 10 % от первоначальной ёмкости. К примеру, участок стены из 50 кирпичей-батареек позволит питать аварийное освещение в течение пяти часов.


https://source.wustl.edu/2020/08/storing-energy-in-red-bricks/
https://www.theengineer.co.uk/red-bricks-pedot-coating-supercapacitor/
https://www.nature.com/articles/s41467-020-17708-1
Редактировалось: 1 раз (Последний: 12 августа 2020 в 17:39)
Отримати бонус за покупки в MoYo, Stylus, Yakaboo, Aliexpress, Rentalcars, WineTime... http://pkvartal.com/moneysave
Администратор
Админ
Сообщений: 4835
52 дня назад
Ядерный реактор в каждый дом

- Reactor type: Compact fast reactor that builds on the Experimental Breeder Reactor-II and space reactor legacy. Heat is transported using heat pipes that function as thermal superconductors.
- Containment type: Underground. Reactor contained in several layers, including a robust cask-like module.
- Power level: 4 MWth (~1.5 MWe)
- Fuel: Metallic uranium-zirconium. High Assay Low Enriched Uranium (HALEU)
- Balance of Plant: Supercritical CO2 power conversion system


https://www.nrc.gov/reactors/new-reactors/col/aurora-oklo.html

The ability for a fast reactor to reuse spent nuclear fuel (SNF) is a potential pathway to sustainably dispose of the more than 77,000 metric tons of SNF now temporarily stored in pools and casks in 35 states.

https://pv-magazine-usa.com/2020/09/28/can-20-people-with-25-million-get-oklos-fast-fission-micro-reactor-to-market/
Редактировалось: 2 раза (Последний: 19 декабря 2020 в 09:21)
Отримати бонус за покупки в MoYo, Stylus, Yakaboo, Aliexpress, Rentalcars, WineTime... http://pkvartal.com/moneysave
Администратор
Админ
Сообщений: 4835
52 дня назад
Біля міста Кам’янка, що на Черкащині, розпочала роботу сонячна електростанція потужністю 32 МВт. Проєкт реалізовано норвезькою компанією Scatec Solar ASA спільно з нідерландським банком розвитку FMO.

Станцію "Кам’янка" запустили в комерційну експлуатацію 1 січня 2021 року. СЕС вироблятиме близько 37 ГВт-год електроенергії на рік, яка забезпечить енергетичні потреби понад 11 тисяч домогосподарств


https://innovation.24tv.ua/norvezka-kompaniya-zapustila-cherkashhini-ses-novini-cherkasi_n1504993
Отримати бонус за покупки в MoYo, Stylus, Yakaboo, Aliexpress, Rentalcars, WineTime... http://pkvartal.com/moneysave
|
Перейти на форум:
Страницы: Первая Предыдущая 1 2 3 4
Быстрый ответ
У вас нет прав, чтобы писать на форуме.
Найти на сайте: параметры поиска