ВИБІР КОНДИЦІОНЕРА

Автор
Опубликовано: 2482 дня назад (11 июня 2017)
Редактировалось: 4 раза — последний 14 октября 2020
Настроение: настроен решительно :)
0
Голосов: 2
Досить часто приходиться відповідати на розповсюджене запитання: «…а який кондиціонер краще вибрати – допоможіть із вибором smile ». Отже, спробуємо пояснити. Тільки попереджуємо, що в даній статті не будуть озвучені бренди.

Принципово, (не залежно від бренда) – системи кондиціювання бувають двох типів: лінійного старту (on/off) та інвертори. Перші й другі мають можливість працювати як в режимі охолодження так і в режимі нагріву.

У чому основні відмінності:

1. Лінійні кондиціонери можуть працювати на обігрів при температурі навколишнього середовища (-5 … -7) оС. Інверторні кондиціонери – працюватимуть на обігрів при (-15 … -30) оС.
2. Лінійні кондиціонери працюють за таким самим принципом, як працює побутовий холодильник: запустився – охолодив (нагрів) приміщення – вимкнувся. І так цикл повторюється за весь час функціонування кондиціонера. При цьому слід зауважити, що в момент запуску такий кондиціонер споживає в 5-7 разів більше електроенергії (оскільки пускові струми значно більші, ніж робочі). На відміну від лінійних – інверторні запускаються плавно (пускові струми мінімальні та збільшуються поступово до номінальних). Отже, інверторні кондиціонери є енергозберігаючими.
3. Головний мінус інверторних кондиціонерів – це їх висока вартість у порівнянні із звичайними лінійними. У цьому питанні багато залежить від бренду того чи іншого кондиціонера. В середньому ціна інверторної моделі десь на 30-40 % дорожча,ніж лінійні моделі.

Тепер щодо критерію «ціна/якість»:
Суб’єктивно (із власного досвіду), всі кондиціонери можна розділити на умовні три рівні:
1. Високий рівень – кондиціонери японських брендів. Якість збірки, надійність та практичність на досить високому рівні. Проте зауважте, що в Україні не реалізуються кондиціонери японського виробництва, хоча бренд (торгова марка) дійсно японська – проте завод виробник знаходиться в Таїланді, Малайзії або навіть у Китаї. Ціна лінійних систем коливається від 400 до 550 у.е. Ціна ж інверторних моделей коливається від 600 ÷ 700 у.е.
2. Середній рівень – «хороші китайці». Оптимальний варіант по критерію «ціни-якості». Всі бренди виготовляються на заводах із системою контролю якості. В Китаї є чотири хороших заводи, де виготовляють кондиціонери цього рівня. Досить якісні матеріали, запас міцності, напрацювання на відмову близько 10 000 год … все це визитівка кондиціонерів даної категорії. Ціна за лінійні моделі – 300 ÷ 360 у.е. Інверторні системи – 500 ÷ 600 у.е.
3. Нижній рівень – китайські кондиціонери із досить надійними характеристиками. Використовуються компресори відомих марок, проте гідравлічні контури, електроніка та елементи захисту досить різноманітні. Термін служби коливається від 2 до 5 років. Зате ціна досить прийнятна: лінійні кондиціонери – 230 ÷ 290 у.е; інверторні – 370 ÷ 500 у.е.
Кондиціонери, які продаються в низці будівельних супермаркетах – це окрема тема для розмови laugh

На що іще потрібно звертати увагу при виборі:
Досить важливим питанням є термін гарантії того чи іншого бренду. Як правило строк гарантії становить від 2 до 5 років – і це за умови проведення сервісного обслуговування не рідше 2 разів на рік (перед сезоном охолодження – травень; перед сезоном нагріву – вересень).
Є ще один найголовніший критерій довготривалого та надійного функціонування вашого джерела комфорту – це звичайно кваліфіковані спеціалісти із монтажу та сервісу! Адже однаково швидко можна привести до поломки будь-який із трьох рівнів кондиціонерів, якщо спеціалісти не кваліфіковані. А кваліфікація отримується не тільки досвідом роботи, а також наявністю дипломів (державного зразку) – а це звичайно відображається у ціні їх послуг. Адже коли ми приходимо в магазин вибираємо найкращі продукти, а вони не є найдешевшими. І ще одне зауваження – коли робите вибір між монтажною організацією та приватними спеціалістами, пам’ятайте – інколи гарантійний термін кондиціонеру буває довшим ніж термін роботи деяких приватних «спеціалістів», буває й навпаки (проте рідше).

Ще одне питання, яке стосується вибору кондиціонера – наша компанія намагається (є певні виключення) дотримуватися важливого правила: не монтувати кондиціонери, які придбані не у нас. Поясню нашу позицію: Ви купили кондиціонер, наприклад, в Інтернет-магазині – а монтаж замовили у нас. Настає гарантійний випадок (від цього ніхто не застрахований) – починається «розбір польотів» - хто винен завод-виробник (продавець кондиціонеру) чи монтажна організація … і доки це триває – Замовник залишається без комфорту, за який заплатив, чесно кажучи чималі гроші. А коли кондиціонер та послуга придбана в одному місці – питання гарантії вирішуються для Вас досить швидко, оскільки проблема браку завода-виробника, це вже наш клопіт (рекламація інколи триває досить довго) – а Вам проводиться заміну блока (системи) у найкоротші терміни.


5115 просмотров
Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Найти на сайте: параметры поиска